Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Arkæologi

 
Indrykket: 07-11-2010
Arkæologi

Arkæologi er studiet af menneskelig aktivitet, primært gennem studiet af menneskets materielle levn.

Langt det meste af al menneskelig aktivitet foregik, før vi lærte at skrive, så arkæologi er den vigtigste metode til at studere ældre menneskeskabte samfund. Arkæologi inddrager mange forskellige discipliner i beskrivelsen af vores historie både de materielle levn som er efterladt, men også de skriftlige og billedlige overleveringer. Naturvidenskabelige undersøgelsesmetoder er i stadig udvikling og inddrages i stort omfang.

Forhistorisk arkæologi beskæftiger sig med den lange periode – som i Danmark starter med menneskets indvandring til landet for ca. 10-15.000 år siden frem til vikingetidens ophør omkring slutningen af 1000 tallet. Middelalderarkæologi arbejder med den sene vikingetid fra 900/1000 tallet og frem til reformationen i 1536, og nogle middelalderarkæloger inddrager også renæssancen frem til midten af 1600 tallet. Det bliver dog mere og mere almindeligt at arkæologer også interesserer sig for 17- og 1800 tallet. Klassisk arkæologi, dvs. græsk og romersk samt nærorientalsk arkæologi, arbejder også med de materielle levn, men denne gren af arkæologien har hidtil været præget mere af kunsthistorie end kulturhistorie.

 

Seneste nyheder:
Syv er tiltalt for hacking af højrefløjen
Elsdyr, bison og vilde heste på vej til Danmark
LIVE - Lokal tv-station: Politiet afhører 20-årig om bomber
Arbejdsløse 3F'ere får nedsat kontingent
Juventus nærmer sig mesterskabet
Gå til nyheder

Find information om: Syv er tiltalt for hacking af højrefløjen Elsdyr, bison og vilde heste på vej til Danmark LIVE - Lokal tv-station: Politiet afhører 20-årig om bomber Arbejdsløse 3F'ere får nedsat kontingent Juventus nærmer sig mesterskabet Fakta side Guiden Leksikon Guide Info
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Arkæologi - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Arkæologi - - info om Arkæologi -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.