Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

AutoCad

 
Indrykket: 25-12-2010
Grafik

AutoCad er et computerprogram til 2- og 3-dimensionel tegning/modellering udviklet af AutoDesk Inc. som sælges i flere udgaver/prisklasser med henholdsvis udvidede og begrænsede funktionaliteter. Fælles for dem er indholdet af en lang række hjælpeværktøjer til optegning af arbejdstegninger m.v. som f.eks. vektorgrafik.
Programmet laves nu om dage udelukkende til Windowsplatform, men kommer til Mac fra oktober 2010. Brugerinterfacet udgøres dels af arbejdspaletter, suppleret med tekstfelter til indtastning af kommandoer og talværdier.
AutoCad arbejder i fast målestoksforhold. En ny arbejdstegning startes med at der vælges arealstørrelse og enheder, dermed bliver tegingen målfast (f.eks. 1:100) i forhold til det færdige objekt. Der oprettes herefter et antal lag til optegning af de forskellige bygnings- eller maskindele, da det er formålstjenligt at kunne adskille etager og entrepriser fra hinanden i et stort komplekst projekt.
Lige linier, geometriske figurer og Bezierkurver fremstilles ved hjælp af programmets menuer og genveje. Alle objekter kan flyttes, scaleres, roteres, spejles, kopieres, strækkes, vrides, grupperes, adskilles, justeres efter hinanden, farvelægges og meget mere. Et system af hjælpelinier, linealer og net kan kaldes frem til præcis placering på arbejdsbordet, ligesom et antal grafiske hjælpefunktioner kan bidrage under optegningen.
I 3D versionen af programmet tilføjes endnu en dimension og der tales derfor om 3D modellering. I dette scenarie kan modellen efter endt optegning vendes og drejes, der kan tilføjes skygge og materialer m.v. Den færdige 3D-modellering kan overføres til andre programmer fra AutoDesk f.eks. 3DWizard eller Studio3D. I disse programmer kan oprettes en virtuel vandring gennem projektet, der kan tilføjes naturtro (sol)belysning, der kan laves panoreringer med kameravinkler m.v.

 

Seneste nyheder:
Banker jagter konfirmanders penge
Nu står køberne i kø til Holger Danske
Gidseltagers advokat kritiserer politiet: Jeg må ikke tale med min klient
Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber
VIDEO: Se Obamas tale til nationen
Gå til nyheder

Find information om: Banker jagter konfirmanders penge Nu står køberne i kø til Holger Danske Gidseltagers advokat kritiserer politiet: Jeg må ikke tale med min klient Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber VIDEO: Se Obamas tale til nationen Leksikon side Guide Guiden Info Fakta
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: AutoCad - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Grafik - - info om AutoCad -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.