Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Coaching

 
Indrykket: 30-07-2010
Psykologi

Coaching er et begreb i udvikling. I nyere tid har coaching sit udgangspunkt i sportsverdenen og er herfra udviklet sig til at blive anvendt både i erhvervslivet og i privatlivet.

Hvor coaching i sporten har medvirket til at skabe vindere, har coaching også i erhvervslivet et fokus på at identificere mål og skabe resultater. Timothy W. Gallwey og Sir John Whitmore har om nogen inspireret og skabt grundlaget for coaching. Gallwey var tennistræner og beskriver sin tilgang til coaching i bogen ”The Inner Game of Tennis”. Whitmore startede sin karriere som racerkører, tog til USA for at læse psykologi og mødte Gallwey. Whitmore er forfatter til klassikeren ”Coaching at Work”, som er udkommet på 22 sprog og trykt i mere end 500.000 eksemplarer.

Whitmores definition af coaching handler om: ”…at slippe en persons potentiale løs for derved at maksimere dennes præstation. Det er at hjælpe ham til at lære, snarere end at lære ham noget”. (Whitmore 1997).

Fra ovenstående klassiske definition af coaching har coaching udviklet sig i forskellige retninger, som overordnet kan beskrives ud fra 3 indgangsvinkler:


1. Coaching er alt det en leder/konsulent/coach gør for at frigøre potentialet i andre mennesker.

2. Coaching er en specifik metode/teknik til at frigøre potentialet i andre mennesker.

3. Coaching er en holdning og en række værdier, som ligger bag alt det, en leder gør i lederrollen og det er et generelt værdisæt bag ved god ledelse.

 

Seneste nyheder:
Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber
Bondo kalder forhandlingsbøn fra KL højst besynderlig
Svensk tv laver 'Blachman' for kvinder
Adam Scott vinder US Masters efter omspil
Hedegaard tager orlov fra Trykkefrihedsselskabet
Gå til nyheder

Find information om: Myndigheder i Boston: Vi har fundet flere ueksploderede bomber Bondo kalder forhandlingsbøn fra KL højst besynderlig Svensk tv laver 'Blachman' for kvinder Adam Scott vinder US Masters efter omspil Hedegaard tager orlov fra Trykkefrihedsselskabet Guiden Fakta Guide side Leksikon Info
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Coaching - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Psykologi - - info om Coaching -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.