Dyrk dine egne spisesvampe

 
24-01-2006
Mad & DrikkeSvampe i madlavningen bliver mere og mere populært, og der er efterhånden mange alternativer til traditionelle champignoner i butikkerne: Kantareller, østershatte og portobellosvampe er bare nogle af mulighederne. Det sidste nye er de japanske ”shii-take”-svampe, men der en stor ulempe ved dem: Prisen! Shii-take svampe koster op til 25 kroner for kun 100 gram i supermarkedet.

Men det behøver slet ikke at være så dyrt at pifte din aftensmad op med en lækker eksotisk svamp. Fordelen ved shii-take er, at det er en af de få spisesvampe du kan dyrke selv, og Rabatten viser dig, hvor nemt det er. Shii-take svampen vokser nemlig på egestammer, der kun skal passes med vand for at give spisesvampe i op til fire år.

I udsendelsen besøger vi ND Shii-take på Djursland, der både producerer svampene og sælger egestammer, der er præparet med Shii-take. Stammerne kan du bestille og få sendt med en fragtmand, og så er du klar til at dyrke dine egne svampe.

Prisen for en stamme er 156,25 kroner plus fragt. Én stamme kan give cirka 20 kilo svampe over 3-4 år, hvis Du passer den rigtigt med vand og hvileperioder, og så er kiloprisen nede omkring 10 kroner. Det er kun 4 procent af prisen i butikkerne.

Hvis Du selv har nogle nyfældede egestammer fra skov eller have, kan Du også selv gøre dem klar til svampedyrkning. Nederst på siden er der et link hvor du kan finde vejledninger og priser på de ting Du skal bruge.

Du kan bestille en egestamme, der er klar til dyrkning, på tlf.: 86 38 19 77.

Bedømmelse: 7.50 af 10

 
 
Find information om: net alt om guide DK Danmark guiden
(Hovedkategori: Gode råd)