Gode råd til sikker nethandel

 
15-08-2010
NethandelDer gælder ikke helt de samme regler når du handler på nettet, som når du handler en en almindelig butik. Her er en række råd du bør følge.

Oplysningspligt
Når du indgår en aftale, har du krav på en række informationer fra sælger.
Som udgangspunkt skal du kunne se virksomhedens navn, den fysiske adresse, kontaktoplysninger (e-mail, postadresse, tlf eler lignende), virksomhedens CVR-nummer. Der skal også stå oplysninger omkring reklamationer vedr. din ordre.

Tjek sælger grundigt
Det er ikke nok at kigge på sælgers hjemmeside, det er nemt at lave en hjemmeside, der ser ud af noget. Tjek på internettet om der er nogle der har erfaringer med sælger.

Hvad er det du køber?
Det skal tydeligt fremgå hvad du køber.

Tydelig pris
Varens pris skal tydelige oplyses. Prisen bør være inkl. moms. Du skal også have oplysning om evt. leveringsomkostninger, gebyrer osv.

Fortrydelsesret
Du har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesfrist. Sælger skal desuden tydeligt vise disse salgsbetingelser på hjemmesiden.

Levering af varen
Sælger har en frist på 30 dage til at levere varen til dig, men der skal tydeligt på hjemmesiden informeres omkring leveringsbetingelser.

Sikkerhed ved betaling
Betaling med kreditkort giver generelt den bedste sikkerhed.
Læg mærke til om du ved afgivelse af kreditkort-information befinder dig på en sikker side. I din browser vil du typisk kunne se en lille hængelås, som tegn på at du befinder dig på en sikker side. Hjemmesidens adresse vil typisk også stå som https://www.side.dk

Kig efter E-mærket
E-mærket er en Dansk mærkningsordning. Det er et kvalitetsstempel, der viser forbrugerne, at en hjemmeside drives lovligt og etisk forsvarligt. E-mærket varetages af e-handelsfonden.

 
 
Find information om: guiden net DK Danmark alt om guide
(Hovedkategori: Gode råd)