Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Grønland

 
Indrykket: 16-06-2010
Grønland

Grønland (grønlandsk: Kalaallit Nunaat; Grønlandsk: Grønlændernes land) er verdens største ø. Geografisk hører Grønland til det nordamerikanske kontinent, men geopolitisk til Europa. Grønland er ligesom Færøerne en del af det danske rige og indgår i det danske rigsfællesskab.

Grønland er for store deles vedkommende en isørken og menneskets eksistens i denne verden er på grænsen for hvor og hvordan mennesker lever. Befolkningstætheden er meget lav. I dag bor der ca. 56.000 mennesker i Grønland.

Grønland er jordens største ø og ligger i arktis og udgør det nordøstligste af det nordamerikanske kontinent. Øen er langs kysten præget af dybe fjorde, høje bjerge og en enorm stor mængde af øer og rev iblandet isbjerge og pakis der omgiver den. Kystlinien er på over 44.000 km og øerne strækker sig fra 59° sydlig bredde Kap Farvel til 83° nordlig bredde til øen Kaffeklubben. Øen er 2.650 km lang, ca. 1.000 km bred og ligger 710 km fra Nordpolen. Grønlands sydspids, Kap Farvel Nunap Isua, ligger på højde med Stockholm og Oslo. Fra Grønlands nordspids, Kap Morris Jesup, er der 740 km til Nordpolen. Grønland er dermed det nordligste landområde på Jorden.

 

Seneste nyheder:
Regeringen: SU og kontanthjælp skal på plads, før vækstplanen kan lukkes
Hooligans sender græsk storklub på randen af nedrykning
Fanfiktion-forfatter: Der skal være en loverboy
Dansk-islandsk kortfilm skal til Cannes
Thorbjørn Olesen er Danmarks bedste i US Masters
Gå til nyheder

Find information om: Regeringen: SU og kontanthjælp skal på plads, før vækstplanen kan lukkes Hooligans sender græsk storklub på randen af nedrykning Fanfiktion-forfatter: Der skal være en loverboy Dansk-islandsk kortfilm skal til Cannes Thorbjørn Olesen er Danmarks bedste i US Masters side Info Leksikon Fakta Guide Guiden
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Grønland - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Grønland - - info om Grønland -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.