Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Højhus

 
Indrykket: 04-04-2011
Boligform

Højhus er betegnelsen for en højere bygning, ofte en kontorbygning, som hovedsagelig er inddelt i etager. Hver etage varierer fra bygning til bygning, men måler normalt 3 meter i boligejendomme og 4 meter i erhvervsejendomme.

Der er ikke fastlagt nogen grænse mellem højhuse og almindelige bygningsværker; internationale bygningsoversigter skelner normalt mellem 12 og 14 etager eller ca. 35-40 meter, men en mere brugbar definition relaterer til den omgivende bebyggelse. I lav, homogen bebyggelse vil betydeligt lavere bygninger således også være højhuse.

En skyskraber er ikke officielt defineret ved højden, men ved byggemetoden. Halv-officielt opererer man i USA og Europa med en grænse ved minimum 150 meters højde, og generelt vil man ikke kalde en bygning under 100 meter for en skyskraber.

Betegnelsen højhuse anvendtes først om beboelsesejendomme på mere end tre etager, normalt bestående af lejeboliger. Efterhånden som disse er blevet mere almindelige er betegnelsen gledet over til at betegne huse der er væsentligt højere. Der findes også ældre villaer på 4 etager indrettet som lejeboliger, så grænsen på 3 etager har fra starten været misvisende som betegnelse for højhuse.

 

Seneste nyheder:
Ny app til den glemsomme rejsekort-bruger
Pengetransport forsøgt røvet i København
LIVE - Læge ventede på sin hustru ved måstregen
Lauritz.com beskylder P3 for chikane - DR-direktør afviser kritikken
Maraton-arrangør: Bomberne i Boston medfører større sikkerhedsforanstaltninger
Gå til nyheder

Find information om: Ny app til den glemsomme rejsekort-bruger Pengetransport forsøgt røvet i København LIVE - Læge ventede på sin hustru ved måstregen Lauritz.com beskylder P3 for chikane - DR-direktør afviser kritikken Maraton-arrangør: Bomberne i Boston medfører større sikkerhedsforanstaltninger Fakta Leksikon side Info Guiden Guide
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Højhus - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Boligform - - info om Højhus -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.