Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Internet

 
Indrykket: 15-08-2010
Internet & IT

Et internet er betegnelsen for et netværk af computernetværk, som er koblet sammen. Ofte taler man om internettet, der så betegner et globalt netværk af sammenkoblede computere. Internettet er en af de vigtigste opfindelser fra det 20. århundrede. Ikke fordi det i sig selv er noget teknisk vidunder, men på grund af de store konsekvenser det allerede har for vores måde at leve vores liv på, selv om det kun har nået større udbredelsen inden for de sidste ti år.

Grundstenene til internettet blev lagt i 1960'erne af det amerikanske forsvar, først og fremmest med etablering af Arpanettet og senere af de civile netværksstrukturer CSNET, BITNET og NSFNET. Internettet måtte ikke have en central computer, hvor alle informationer var lagret på en harddisk. Primært for at undgå at store mængder data kunne fjernes med et slag. Internettet udviklede sig derfor som et decentralt computernetværk. Efterhånden blev en række forskningsinstitutioner koblet på nettet; først forskningsinstitutioner inden for militærindustrien og efterretningsvæsnet og senere almindelige universiteter.

I 1981 var 213 computere fra forskellige universiteter bundet sammen - 10 år efter var tallet mere end 300.000. I 1996 brugte 12 procent af danskerne internet i gennemsnit to timer om ugen. 88 procent brugte ikke internet. I juli 2007 havde 83 procent af den danske befolkning ifølge Danmarks Statistik adgang til internettet fra hjemmet.

Man kan tilslutte en computer til internet på forskellige måder:

Som privat bruger var den mest udbredte metode via et modem, der var tilsluttet en telefon. Forbindelser via modem er stadig meget udbredt.

I de senere år det blevet mere almindeligt med en såkaldt bredbåndsforbindelse, f.eks. en ADSL-forbindelse, mobilt bredbånd, eller via antenneforeningens kabel, der deles med radio- og tv-signaler.

De fleste virksomheder og institutioner har et netkort i hver computer, der er forbundet til et LAN, og det er normalt forbundet til internet via en router og ADSL eller en hurtigere forbindelse. Imellem router og lokalnet kan evt. anvendes en firewall.

 

Seneste nyheder:
Kommune og politi vil pille københavnsk storbande fra hinanden
Dansk-islandsk kortfilm skal til Cannes
Endnu en bøde til Brøndby for tilskuerballade
Avis: SIF fyrede Poulsen for forfalskning
FCK-boss: Vinderkultur bliver stærkere og stærkere
Gå til nyheder

Find information om: Kommune og politi vil pille københavnsk storbande fra hinanden Dansk-islandsk kortfilm skal til Cannes Endnu en bøde til Brøndby for tilskuerballade Avis: SIF fyrede Poulsen for forfalskning FCK-boss: Vinderkultur bliver stærkere og stærkere side Fakta Leksikon Guiden Info Guide
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Internet - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Internet & IT - - info om Internet -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.