Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Jul

 
Indrykket: 16-10-2009
Jul

Jul er en årligt tilbagevendende højtid i kristne og sekulære lande, der bygger oven på en fejring af midvinteren. For kristne er den en fejring af Jesu fødsel. Fødselsdagen er af kirken sat til den 25. december. I Danmark foregår den primære fejring aftenen før, juleaften, den 24. december. Dette kommer af den gamle nordiske tidsregning, hvor dagen begynder ved solnedgang. Julehøjtiden kombinerer ofte fejringen af Jesu fødsel og forskellige andre sekulære traditioner, som for nogens vedkommende var influeret af en oprindelig fejring af midvinter.
Selve højtiden forberedes fire søndage før d. 25. december fra advent, hvor man forbereder sig og venter julens komme. Dagen før juleaften kaldes lillejuleaften. Nogle kristne kirker bruger den julianske kalender. Hos disse vil julen for tiden falde den 6. januar ifølge den gregorianske kalender.
Julen indbefatter en lang række af traditioner som varierer fra land til land. Gennemgående moderne traditioner indbefatter krybbespil, mistelten, juletræ, udveksling af gaver, fortællinger om julemanden og at mange skriver julekort til venner og familie. Desuden ønsker man hinanden "glædelig jul og godt nytår".

 

Seneste nyheder:
Laudrup svinger pisken over sine spillere
Cornelius: Andenpladsen sikret på næsten-hjemmebane
Eksplosion i Boston: To er dræbt og flere end 20 er sårede
LIVE: Følg Thatchers begravelse direkte fra London
Flere kilder: Gidsel og gidseltager var enige om aktion
Gå til nyheder

Find information om: Laudrup svinger pisken over sine spillere Cornelius: Andenpladsen sikret på næsten-hjemmebane Eksplosion i Boston: To er dræbt og flere end 20 er sårede LIVE: Følg Thatchers begravelse direkte fra London Flere kilder: Gidsel og gidseltager var enige om aktion Info side Fakta Guide Guiden Leksikon
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Jul - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Jul - - info om Jul -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.