Landshold

 
19-11-2009
Sport og motionOrdet landshold bruges om et hold i en sportsgren, der repræsenterer en bestemt nation udadtil, f.eks. ved de Olympiske lege, Europamesterskaber eller Verdensmesterskaber.

Eksempler er Danmarks fodboldlandshold, der primært er kendt for sit mandelige landshold og Danmarks håndboldlandshold, som er kendt både for sit kvinde- og mandelandshold.

Det Danske mandlige fodboldbold, som har haft meget varierende succes på det seneste, havde sin bedste periode fra midten af af 80´erne og frem til midten af 90´erne, med et europamesterska i 1992, som kronen på værket. Det kvindlige fodboldhold har haft rimmelig succes gennem de seneste mange år, han har tilsyneladende ingen interesse fra medierne, hverken når de har succes eller ikke.

Det Danske mandlige håndboldlandshold, har sin storhedsperiode netop nu, hvor de nyder stor succes, og har netop vundet europa meterskabet. Dette bragte stor interesse fra befolkningen, som man ellers kun har set da fodblod landsholdet vandt europamesterskabet i 1992. Det kvindlige håndboldlandshold har haft stor succes siden midten af 90´erne, men interessen er dog blivet noget mindre på det sidste. Dels fordi de store resultater er udeblivet, og dels fordi det mandlige håndboldlandshold har overtaget scenen.

 
 
Find information om: guide Danmark net guiden alt om DK
(Hovedkategori: Leksikon)