London

 
17-10-2009
EnglandLondon er hovedstaden i England. Som en vigtig bosættelse i mere end to årtusinder går Londons historie tilbage til sin grundlæggelse af romerne. Siden grundlæggelsen har London været center for mange vigtige bevægelser og fænomener gennem historien, såsom den engelske renæssance, den industrielle revolution og nygotiske-arkitektur.

I lyset af dette er byen blevet en af de mest populære turistdestinationer i verden, og byen tiltrækker stadigt flere mennesker på grund af sin økonomiske vækst. London har tre verdensarvssteder; disse er Palace of Westminster, Tower of London og den historiske bosættelse Greenwich.

Byen er en af verdens ledende kommercielle, finansmæssige og kulturelle centre, og dens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, massemedier, mode og kunst bidrager alle til dens status som en vigtig verdensby.

London har en officiel befolkning på ca. 7.500.000. Heathrow Lufthavn, som ligger i London, har flere passagerer end nogen anden lufthavn i verden.

London har et tempereret klima med regelmæssig, let regn gennem hele året. Juli er den varmeste måned, med gennemsnitstemperatur ved Greenwich på 13,6 C til 22,8 C. Den koldeste måned er januar, med gennemsnitlig 2,4 C til 7,9 C.

Gennemsnitlig årlig nedbør er 583,6 mm, og februar er normalt den tørreste måned. Sne er unormal i selve London, selv om der regelmæssigt er sne i området omkring byen; dette skyldes at den ekstra varme, storbyen genererer, gør byen omkring 5 C varmere end omkringliggende områder om vinteren.

 
 
Find information om: net alt om guiden DK Danmark guide
(Hovedkategori: Leksikon)