Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Opløsningsmiddel

 
Indrykket: 04-04-2011
Kemi

Et opløsningsmiddel eller solvent er en flydende fase (gas, væske eller plasma) hvori stoffer kan opløses, således at der dannes en homogen blanding. Det opløste stof kan være et fast stof, en væske eller en gas. Det mest almindeligt kendte opløsningsmiddel er vand, som findes i alle levende organismer. Organiske opløsningsmidler består af organiske forbindelser der indeholder kulstofatomer.

De fleste opløsningsmidler har lave kogepunkter og kan fjernes ved f.eks. destillation. Herved kan et opløst stof genvindes fra en opløsning. Opløsningsmidler skal derfor være kemisk inerte, dvs. at de ikke må reagere med det opløste stof.

Opløsningsmidler kan bruges til at ekstrahere enkelte eller grupper af stoffer eller substanser fra materialer. Et velkendt eksempel er fremstilling af kaffe og te ved at udtrække velsmagende stoffer fra kaffebønner og teblade med varmt vand.

Opløseligheden af en substans er den maksimale mængde af substansen der kan opløses i et givet opløsningsmiddel ved en bestemt temperatur.

 

Seneste nyheder:
Nadal gider ikke længere snakke om sine knæ
P1 Debat: Hvordan stopper vi bandeskyderier i gaderne?
Gymnasielærere dumper ny aftale om arbejdstidsregler
Ankelskadet Djokovic er tvivlsom til grusåbning
LIVE - Frygter bomber ved lufthavn: Fjerner alle metalskraldespande
Gå til nyheder

Find information om: Nadal gider ikke længere snakke om sine knæ P1 Debat: Hvordan stopper vi bandeskyderier i gaderne? Gymnasielærere dumper ny aftale om arbejdstidsregler Ankelskadet Djokovic er tvivlsom til grusåbning LIVE - Frygter bomber ved lufthavn: Fjerner alle metalskraldespande Fakta side Guiden Guide Info Leksikon
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Opløsningsmiddel - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Kemi - - info om Opløsningsmiddel -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.