Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Personbeskyttelse

 
Indrykket: 04-10-2010
Sikkerhed

Med personbeskyttelse menes for det meste beskyttelse af en person mod udefrakommende fare. I Danmark er det primært kongefamilien og politikere der får personsombeskyttelse at livvagter. Livvagter eller bodyguards bliver dog mere og mere almindeligt også til diverse forretningsmæssige møde m.v.

Personbeskyttelse af kongefamilien og politikere udføres i Danmark af Politiets Efterretningstjenestes sikkerhedsafdeling. Indtil udgangen af 2002 varetog også Københavns politi visse livvagtsopgaver, bl.a. i relation til ambassaderne. Disse opgaver blev imidlertid overtaget af efterretningstjenesten pr. 1. januar 2003, således at Politiets Efterretningstjeneste i dag har ansvaret for alle offentlige livvagtsopgaver i Danmark.

Politiets Efterretningstjenestes livvagter er polititjenestemænd og har typisk 6-7 års anciennitet i politiet, før de bliver ansat i tjenesten. Kandidater til livvagtstjeneste gennemgår fysiske og sproglige test samt test i våbenbrug og køreteknik. Der lægges vægt på god fysik, gode samarbejdsevner og evnen til at kunne bevare overblikket i pressede situationer. Livvagterne skal årligt bestå prøver i bl.a. våbenbrug, køreteknik og fysisk træning.

 

Seneste nyheder:
Danskerne strømmer til gymnastik og svømning
Kirurg efter terrorangreb: Mange patienter får svært ved at komme sig
Gidseldrama i København: Gidseltager truer gidsel med spids genstand
Video: Se dronningen blive fejret
LIVE - Lokal tv-station: Politiet afhører 20-årig om bomber
Gå til nyheder

Find information om: Danskerne strømmer til gymnastik og svømning Kirurg efter terrorangreb: Mange patienter får svært ved at komme sig Gidseldrama i København: Gidseltager truer gidsel med spids genstand Video: Se dronningen blive fejret LIVE - Lokal tv-station: Politiet afhører 20-årig om bomber Info Leksikon Fakta Guide Guiden side
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Personbeskyttelse - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Sikkerhed - - info om Personbeskyttelse -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.