Rom

 
31-10-2011
ItalienRom (italiensk: Roma) er hovedstad i Italien. Rom er landets største og mest befolkningsrige by med mere end 2,7 millioner indbyggere. Byen ligger i den centralvestlige del af den italienske halvø, hvor floden Aniene løber sammen med Tiberen.

Vatikanstaten er en enklave i Rom, som er Den Hellige Stols suveræne territorium. Denne stat er den mindste nation i verden.

Byen er den tredjemest besøgte turistdestination i EU.

Dens internationale lufthavn Fiumicino er den største i Italien.

Som en af de få større europæiske byer, som kom gennem 2. verdenskrig relativt uskadt, har Rom stadig karakter af renæssance og barok. Roms Historiske Centrum er udpeget af UNESCO som et verdensarvsområde.

Rom har et typisk middelhavsklima, som karakteriserer middelhavskysterne i Italien. Det er mest behageligt fra april til juni og fra midten af september til oktober. I august overstiger temperaturen på det varmeste af dagen ofte 32 C. Derfor holder mange forretninger traditionelt lukket i august, og romerne forlader byen til fordel for feriesteder, men denne trend er aftagende, og byen forbliver efterhånden fuldt funktionel gennem hele sommeren som følge af den stigende turisme og folkets ændrede arbejdsvaner. Den gennemsnitlige maksimumtemperatur i december er 13 C, men temperaturer under frysepunktet er ikke usædvanlige.

 
 
Find information om: guiden DK Danmark net guide alt om
(Hovedkategori: Leksikon)