Loading ... ... vent!
 

Find: De gule sider | DGS Firmaer | DGS navne | DGS Kort & Ruter | Krak | Google Kort
Søg billeder: Google.com | Bing | Yahoo  Oversættelse: Google Translate
 

Skadestue

 
Indrykket: 22-08-2010
Sygepleje

En skadestue er en specialafdeling på et sygehus, der tager sig af akut opståede skader og sygdomme. I skadestuen findes læger fra flere specialer samt sygeplejersker og evt. specialuddannede social- og sundhedsassistenter. Skadestuerne hører i stigende grad til enheden akutmodtagelsen og bemandes i stigende grad med akutlæger.

I skadestuen modtages dels patienter, der selv henvender sig for div. skader og sygdomme, dels patienter der køres ind med ambulance. Skadestuen fungerer i samarbejde med vagtlægeordningen, forstået således at de varetager hver sin patientgruppe; akut opståede skader og sygdomme (f.eks. sygdomme der forværres kraftigt over få timer) behandles i skadestuen, evt. via 112, mens sygdomme, der ikke kræver akut indlæggelse behandles af egen (praktiserende) læge eller vagtlæge. De fleste skadestuer har åbent hele døgnet, omend enkelte skadestuer holder lukket om natten. I disse tilfælde kan vagtlægeordningen benyttes i stedet.

 

Seneste nyheder:
DF sætter vækstforhandlinger på pause: SU til EU-borgere skal afklares
Far til otteårigt bombeoffer i mail: Tak for tanker og bønner
Taber i Venezuela-valg antyder valgfusk
Genoplev DRs livedækning af Thatchers begravelse
LIVE - Terror i Boston: Tre er dræbt
Gå til nyheder

Find information om: DF sætter vækstforhandlinger på pause: SU til EU-borgere skal afklares Far til otteårigt bombeoffer i mail: Tak for tanker og bønner Taber i Venezuela-valg antyder valgfusk Genoplev DRs livedækning af Thatchers begravelse LIVE - Terror i Boston: Tre er dræbt Guiden Info Fakta Leksikon side Guide
(Hovedkategori: Leksikon)


 
Du er her: Skadestue - (Hovedkategori: Leksikon)
Alt i DK - Guide til online DK - Sygepleje - - info om Skadestue -
 


Oplysninger på denne side må ikke erstatte professionel rådgivning.
Handlinger der foretages udelukkende udfra oplysninger på denne side er på eget ansvar.