Spar energi (Kogeplader)

 
24-01-2006
El & elektronik



Ved kogning, bringes gryden i kog på højeste trin, mens viderekogning foregår på lavest mulige trin.

Det er vigtigt at anvende det rigtige udstyr til madlavning – gryder og pander skal have plan bund og passe til kogepladen. Alternativt skal du bruge en kogeplade, der er mindre end gryden, da du ellers spilder 25% el.

Hvis du koger med mindre vand, sparer du el. Man kan sagtens koge både kartofler, grøntsager og æg med meget lidt vand. Til 1 kg kartofler kan du f.eks. nøjes med følgende mængde vand:

Lille gryde (14 cm) 1 dl vand
Mellemstor gryde (18 cm) 2 dl vand
Stor gryde (22 cm) 3 dl vand
Det er blot vigtigt at bruge en gryde med tætsluttende låg.

Når det er muligt, bør du benytte gryde i stedet for ovn – el-besparelsen kan komme helt op på 70%. I en gryde kan du også udnytte kogepladens eftervarme ved at slukke et par minutter før, maden er færdig.

Endelig skal maden tøes op før tilberedning – dette gælder dog ikke frosne grøntsager.

Bedømmelse: 8.33 af 10





 
 
Find information om: net guiden DK guide alt om Danmark
(Hovedkategori: Gode råd)