Spar penge på din elregning

 
25-07-2010
El & elektronik



1. Skift elselskab: Elmarkedet blev givet helt frit fra 2005, og herefter har alle fået ret til frit at vælge blandt de energi-leverandører, som dækker det område, man bor i. Tjek derfor de forskellige tilbud du kan få.

2. Brug tænd og sluk-ur og elspareskinne: Hos flere elselskaber kan du låne et såkaldt ”spar-o-meter”. Det kan du tilslutte de forskellige elektroniske apparater i hjemmet og dermed tjekke, hvor meget strøm de bruger, når de står på stand-by. Når du har gennemført testen kan for eksempel købe et tænd-og-sluk-ur, der automatisk tænder og slukker apparaterne, når det passer dig. Du kan også købe en såkaldte elspare-skinne, der for eksempel kan tilsluttes computer og tv. Det betyder, at øvrige apparater såsom video, dvd, printer og scanner kun tænder, når fjernsynet eller computeren er tændt.

3. Skift til energisparepærer: Gamle elpærere er strømslugere. Hvis en pære er tændt 3 timer dagligt, bliver den årlige besparelse ca. 70 kr. for hver eneste glødepære, man udskifter med en anbefalet A-pære.

4. Køb energirigtige produkter: Store fladskærme er populære, men der er stor forskel på hvad de bruger af strøm. En plasmaskærm bruger f.eks. meget mere strøm end en LCD eller LED skærm. Tjek derfor altid hvor meget elappararet bruger.





 
 
Find information om: guiden guide alt om net Danmark DK
(Hovedkategori: Gode råd)