Tennis

 
21-09-2011
TennisTennis er et indendørs og udendørs boldspil med strengede ketsjere, hvor man slår bolden frem og tilbage over et net på tværs af en rektangulær bane. Bolden skal returneres direkte eller efter Út hop på jorden.

Det spilles single hos begge køn (Ún mod Ún), double hos begge køn (to mod to) eller mixed double (en mand og en kvinde per hold).

En almindelig tenniskamp for kvinder spilles bedst ud af 3 sæt. Den person der først vinder 2 sæt, har vundet kampen. En almindelig tenniskamp for mænd spilles bedst ud af 5 sæt. den person der først når 3 sæt, har vundet kampen.

Dog ved bestemte turneringer, inkl. alle fire Grand Slam-turneringer og finalen ved de olympiske lege, samt Davis Cup, spilles hos herrene, bedst ud af 5 sæt. Her er det den herre, der først vinder 3 sæt, der vinder kampen.

For at vinde et sæt, skal man først vinde 6 partier. Dog skal man vinde sættet med 2 overskydende partier, hvilket vil sige at hvis stillingen er 6-5, skal man vinde et parti til, så stillingen bliver 7-5. Så har man vundet sættet. Hvis begge spillere har vundet 6 partier, spilles der tiebreak, for at afgøre sættet. I en del tilfælde spilles dog uden tiebreak i afgørende sæt, således at man spiller videre, indtil en spiller fører med 2 overskydende partier.

For at vinde et parti, skal man vinde 4 point. Igen skal man vinde med 2 overskydene point for at vinde partiet. I partierne, tæller man 15-30-40 og derefter fordel ude og hjemme.

 
 
Find information om: alt om guide guiden net Danmark DK
(Hovedkategori: Leksikon)