Gode råd om bankrådgivning

 
20-10-2010
Bank og forsikringHer er et par gode råd når du skal mødes med din bankrådgiver.

Vær opmærksom på at bankrådgiveren sælger et produkt. Han/hun er ansat til at tjene penge til banken, og sig selv. Du skal derfor ikke automatisk regne med at han/hun varetager dine interesser.

Aftal med bankrådgiveren, at der bliver skrevet et referat af mødet, så der ikke senere kan opstår en påstand-mod-påstand situation, hvor bankrådgiverens ord er lige så godt som dit. Disse sager bliver som regel afvist i Pengeinstitutankenævnet, fordi de er umulige at afgøre.

Spørge gerne rådgiveren om hvorfor han/hun rådgiver dig med et bestemt produkt. Du skal være opmærksom på at bankrådgivenren måske tjener på at sælge et bestemt produkt. Bed om at få at vide om det er tilfældet. Det kan være svært for en bankrådgiver at være helt objektiv, hvis han/hun tjener på et bestemt produkt.

Når du har afsluttet mødet med rådgiveren, så skriv ikke under på noget. Tag papirerne med hjem og kig dem igennem. Få evt. en der har forstand på økonomi til at kigge det igennem.

Husk at regne hele økonomien ind i budgettet. Vær opmærksom på, at ratepensioner og livrente-ordninger har reducerende indflydelse på andre offentlige ydelser som folkepension, boligtilskud osv.

Skjul ikke oplysninger for banken. Det er vigtig at du er ærlig.

Hvis du er ved at investere, så husk at spørge til de risici og skattemæssige konsekvenser, der måtte være ved investeringen og få det med i referatet.

Prøv rådgivningen i et par andre banker, for at høre om de kan give dig bedre tilbud.

 
 
Find information om: Danmark guide alt om net guiden DK
(Hovedkategori: Gode råd)